Jdi na obsah Jdi na menu
 


Únor ve školce

4. 3. 2023

Únor ve školce

Celý únor jsme se věnovali pohádkám, protože je toto téma dětem velmi blízké. Zaměřili jsme se spíše na klasické pohádky, jelikož už je děti příliš neznají. Aby si mohly jednotlivé pohádky prožít do hloubky, zaměřili jsme se každý týden na jednu či dvě. Nejprve se děti seznámily s pohádkou „O dvanácti měsíčkách“. Pohádku jsme dětem přečetli, ale také pustili pohádku hranou. Děti se naučily písničku „Měsíce“ a předškoláci si vyzkoušeli řadit obrázky podle děje. V dalším týdnu jsme se věnovali pohádce „Hrnečku, vař“
a „O Budulínkovi“. Děti si vyzkoušely nabírat krupici do hrníčku pomocí špetky, zacvičili jsme si s plastovými hrnečky, vyzkoušeli jsme si „uvařit kaši“ pomocí pokusu zvaného sopka a také jsme si procvičili jazýčky logopedickou pohádkou. K Budulínkovi patří hrášek, proto si děti vymodelovaly misku, a tu naplnily hráškem z krepového papíru, a přebíraly hrách a čočku.
Poslechly si operetku „O Budulínkovi“, která se jim natolik zalíbila, že se ji chtěly naučit, aby si ji mohly také zahrát a zazpívat.

Poté jsme se již těšili na karneval, který jsme si všichni užili. Na konci února jsme se více zaměřili na knihu. Děti se seznámily s pojmem autor/ka a ilustrátor/ka, třídili jsme knihy podle žánru a děti si po celý týden vyráběly vlastní. Knihy jsme porovnávali podle tvaru a velikosti, seznamovali jsme se s tím, jak bychom se ke knížkám měli chovat. Také jsme si s nimi zacvičili a hráli jsme si na knihovnu a knihkupectví.

 

V březnu nás čeká:

17. 3. Projektový den v MŠ „Včeličky“

28. 3. Dílničky pro rodiče s dětmi

Kristýna Modrovičová, učitelka MŠ