Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slohové práce 4. a 5. ročníku - Velikonoční prázdniny

17. 4. 2023

Velikonoční prázdniny

(vypravování)

Markéta Provazníková (5. ročník)

Velikonoční prázdniny nám začaly ve čtvrtek 6. 4. A končily v pondělí 10. 4. Trvaly pět dní.

Prázdniny jsem strávila doma. Ve čtvrtek jsem byla doma jen já a mamka. Buď v pátek nebo v sobotu k nám přišla babička. Den jsem zapomněla. Bráškovi dala malý bagr a policejní stanici (hračky). Mně zase 800 Kč a pár putovních kamínků, co našla. Jsou velmi pěkné. Pak mi babička řekla, že v Penny jsou noví plyšáci a jestli bychom nějaké nechtěli. V sobotu měla Ema svátek. V neděli jsem zdobila vajíčka. Bohužel, druhý den se slouply samolepky, co na nich byly, tak to mamka musela opravit. Když šel Oliverek koledovat, u jedné paní se zdrželi dvě hodiny.

Sladkostí nám zbylo hodně. Co se mi na prázdninách nejvíc (asi) líbilo? Že jsme viděli všechny díly Harryho Pottera. A co se mi nejméně líbilo? Asi to, že prázdniny byly tak krátké. (Jo, a ještě mamka udělala beránka, ale nedržel, tak ho musela připevnit špejlemi.) (A také přišlo málo dospělých koledníků, jen čtyři. Což je podle mě dobře.)

 

 

Velikonoce

(vypravování)

Albert Čepek (4. ročník)

                Velikonoce začaly 6. 4. ve čtvrtek a trvaly pět dní. Skončily 10. 4.

                Ve čtvrtek jsem jel k babičce, v pátek byl u mě můj kamarád, v sobotu jsem uklízel a pomáhal připravit sladkosti a vajíčka pro koledníky, v neděli jsem byl doma a v pondělí jsem chodil s kamarády na koledu, byl u mě můj kamarád a moc jsme se bavili. Bylo chladno a deštivo.

                Velikonoce se mi líbily, protože jsem si vykoledoval hodně sladkostí.

 

 

Velikonoční prázdniny

(vypravování)

Antonín Stejskal (4. ročník)

                Velikonoční prázdniny začaly ve čtvrtek 6. 4. Trvaly do pondělí 10. 4., takže pět dní.

                Přes Velikonoce jsem byl u mamky i u taťky. Ve čtvrtek jsem si hrál s bratrem na čutanou a v sobotu jsme byli v lese na dřevu. Většinou bylo chladno, ale občas svítilo slunce.

                V pondělí jsem byl koledovat se svým kamarádem a bratrem. Velikonoční prázdniny se mi líbily. Na velikonočních prázdninách se mi líbila koleda.

 

 

Velikonoce

(vypravování)

Tereza Žampachová (4. ročník)

               Velikonoční prázdniny začaly 6. 4. Trvaly pět dnů. Skončily dne 10. 4. v pondělí.

                Byli jsme venku a šli jsme se projít do lesa a tam najednou byly zlaté čokoládové mince. Byli jsme doma a potom jsme dělali plot. Počasí nám nepřálo. Bylo strašně moc zážitků a hlavně hodně koledy a vajíček nám ubylo. Byly to nejkrásnější Velikonoce v mém životě.

                Líbilo se nám všechno.

 

 

Velikonoční prázdniny

(vypravování)

Ema Havlová (5. ročník)

                Velikonoční prázdniny začaly 6. 4. A končily 10. 4. Prázdniny trvaly pět dnů.

                Před Velikonoci jsem byla nemocná, takže ve čtvrtek jsme nic moc nedělali. V pátek jsme jen odpočívali. V sobotu jsem měla svátek. Tak jsme slavili. A v neděli jsme jeli do kina. Na film Děti Nagana. Bylo to moc hezké. Na oběd jsme se stavili v McDonald´s. A nejhorší na konec byly Velikonoce. Takže přišlo hodně kluků na koledu. Počasí se nám moc nevydařilo. Byla zima, ale naštěstí v pondělí bylo celkem hezky.

                Nejvíce se mi asi líbilo, že jsem nic moc nemusela dělat. Jenom jsme odpočívali. Velikonoce se mi celkem líbily až na to pondělí.